Stackars höna!

Vi har 6 st höns i en utebur på vår gård. (Har även 10+ inne i ladugården också) Iallafall så brukar vi släppa ut hönsen (asså dom som redan är ute) så att dom kan gå runt fritt på gården, dom håller sig runt deras bur.
Vi hade ju gäster i lördags, och då sa den ena,
ena gästen - när ni har era höns ute, så tar ingen räv dom eller så?
morfar - nejdå, det har aldrig hänt.

Nästan precis efter ser vi en räv springa bort från vår gård. Morfar ba, "shit!" Så vi gick ut och kollade hönsen, & då var en höna borta. Så vi gick runt och letade men hittade den inte. Sen såg jag en hög med fjädrar, och då förstog vi att räven hade tagit den.

Sen idag så var jag ute och gav fåren mat, & morfar höll på att bygga, och undertiden hade vi dom 5 hönsen ute lite. Morfar gick in och skulle hämta något och sedan gick han ut igen, då hade räven varit där och tagit 3 st höns & 1 tupp!! Så nu har vi bara en stackare kvar som får sitta i buren helt ensam inatt! Jag tycker så himla synd om den! :( Men imorgon ska vi typ sätta ihop den hönan med våra andra höns. Men asså åhh.. Tycker det är så sorligt att den får sitta ensam hela natten... Och att dens 5 kompisar har blivit uppäta utav räven!

Var bara tvungen att skriva det.. Sitter & tänker på den stackars hönan hela tiden nu..Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:
Kommentar:


Trackback